Mark_R Z-Dimension

Mark_R – Музичка 004

КОЙ Е Mark_R?

От ранна възраст се вълнувах от всякакъв вид денс музика. Можеше да бъде Соул, Диско и Фънк, Хип-Хоп или Електро. Ако беше ъндърграунд, далеч от нормата и можеше да се танцува, го обичах. Но именно от ранните рейв партита през 90-те години открих дълбоката и дълготрайна любов към Техното.

Диджейската ми кариера започна през 1990 г. с резидентство в средата на седмицата в легендарния вече клуб Garage, в родния ми град Нотингам, където пусках предимно Sheffield Bleep & Bass sounds (LFO by LFO на Warp records вероятно е най-известният от този тип парчета), заедно с популярни ъндърграунд рейв и клубни парчета от това време. След това развих интерес към звука на Детройт заедно с по-дълбоките, сурови рифове на Техното от цял свят. Независимо дали става дума за полу-амбиентни неща като B12, Redcell или много от изданията на Likemind от средата на 90-те, големи кросоувърни денсфлоор тракове на хаус/техно или брутално Техно от ранните неща на Jeff Mills на Tresor и собствените му лейбъли Axis и Purpose Maker. Но какъвто и вид Техно да пускам, винаги има фънк!

През следващите 15 години промотирах или бях резидент на много успешни Техно вечери, като помогнах да доведа влиятелни продуценти като Surgeon, Luke Slater, Ben Long, Cristian Vogel, Aphex Twin, uZiq, Derrick Carter и много други до публиката в Нотингам. Да не говорим за DJ участия из цялата страна, твърде много, за да бъдат споменати. Изградих репутация с безкомпромисния си звук, пускайки само това, което смятам за най-висококачествено Deep Techno и никога не се поддавам на модни тенденции.

След като се преместих в България и много дълга пауза, по време на която имах само едно или две участия, срещнах екипа на Z-Dimension, които, подобно на мен, не приемат компромиси във визията си за това как трябва да звучи истинското Техно и открих, че и те споделят същата страст като мен към истинската, чиста, ъндърграунд денс музика.

За Музичките в микса

Това е като звуково влакче на ужасите, пълно с мистерия и приключения! Има интересни ритми, мощни басови линии и много музикални обрати и изненади. То съдържа всичко от Techno диапазона – холандски електронни груувъри, британски киселинни рейв химни, закачливо детройтско електро и дълбоки, халюциногенни берлински brain melters. (често пъти всичко това в рамките на няколко микса!). Но в крайна сметка и винаги е предназначено за танци!

a

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: