ZD-музичка001-Dragomir-Syarov

Dragomir Syarov – Музичка 001

Какво е Z-Dimension за мен:

На първо място – част от младостта, когато бях заклет фен и живо се интересувах от всички електронни събития и артисти в България. По това време случайно попаднах на уебсайтa на Z-dimension и си направих имейл адрес, който използвах няколко години. Спомените ми свързани с него се въртят около факта, че от там пишех на различни звукозаписни компании по света, за да популяризирам тяхна музика в България и използвах този имейл, защото просто звучеше страхотно: „@z-dimension.org“. Някои от тези лейбъли ми изпратиха винилови плочи или рекламни материали, така че този период е много приятен за мен, поради достъпа, който имах до музика.

Сега сериозно за значението на Z-измерението.

Отвъд тривиалните двуизмерни оси X и Y, Z-измерението ни дава дълбочина. В този ред на мисли търся дълбочина и смисъл в музиката. Ето защо моята селекция е внимателно и старателно подбирана, за да има смисъл, който всеки да може да усети и открие сам. Всичко, което съм направил по отношение на селекциите ми е старателно подготвено и смесено, за да има цел и стойност, осигурявайки дълбочина и звуково изживяване на слушателя.

В момента моето музикално изследване е фокусирано върху по-дълбокия звук на техното, включващ елементи на Ambient, Experimental и преди всичко Techno. 

Идеята е да се преживее звуково пътешествие от всеки слушател, позволявайки му да се потопи отвъд настоящето чрез звука, да се впусне в Z-измерението през портала на тази авангардна музика.

Идеята зад микса:

Напоследък слушам доста Ambient и различни нюанси на стила и открих, че има доста артисти, които правят амалгама м/у Techno и Ambient и така насочих търсенията си в тази посока, плюс това че концепцията е z-dimension и как аз го виждам в рамките на час.

Кой е Драгомир Сяров?

Драгомир Сяров (Dragomir Syarov) започва музикалното си пътешествие още през 90-те години като тийнейджър, колекционирайки музика. Първият му контакт с електронната музика е чрез пионерите Vangelis и Jean-Michel Jarre (така и до днес). В края на 90-те открива The Prodigy и WestBam, после Trance музиката, запалва се и започва да колекционира касети и CD-та в този стил. И така до момента, когато среща техното, което изцяло преобръща живота му.

Решава от колекционер да стане DJ, виждайки своя, както той го описва “DJ guru“, а именно Cristian Varela на едно от партитата организирани от Metropolis в началото на 2000-та година в България. Майсторството на Varela буквално го впечатлява така, че той започва още по-старателно да търси имена и артисти в underground техното.

Следват години на израстване, колекциониране на музика, опити за изяви зад пулта на различни малки локални събития из страната. Следват първи разочарования от това, че нещата не се получават точно както той би искал да владее майсторството на DJ микса. Минават години на трупане на опит и разбира се на много, много музика предимно в спектъра на Techno и на друг негов любим стил – Ambient.

Драгомир израства в Стара Загора и там участва заедно със свои приятели в малка локална DJ организация наречена Resonance и заедно с тях промотират местни събития. През 2014 заминава за Лондон, където работи и учи. С престоя там музикалната му вселена на колекционер се превръща в мултивселена заради меломанската му страст и посещенията на различни събития из града. Драгомир започва да колекционира огромни количества музика варираща от Soul, Funk, Rockabilly, Jazz и Fusion. Редовните посещения в Camden Town Market са ежедневие, също и трупането на плочи и дискове.

Техното е неизменен спътник и любим стил през цялото време. Но също така той започва да колекционира и Deep House, Tech House и да експериментира и с тези стилове. В Лондон все пак се среща с идола си от младежките години Cristian Varela и му споделя , че той е неговото вдъхновение, за да се занимава с DJing. От декември 2021-ва година Драгомир се завръща в България, носейки 1 тон плочи от Англия. Мотивиран, иновативен, с визия и характер, той не се отказва и в момента неговата най-нова страст е това да прави собствени продукции.

a

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: